Servis koles

Tako kot vsako prevozno sredstvo tudi vaše kolo potrebuje pozornost in nego. Za čistočo in pravilno delovanje kolesa lahko veliko postorimo že doma zato vam bomo posredovali par napotkov in nasvetov kako kolo pripraviti na novo sezono.

V trgovini e-kolesar.si bodo za servis vašega kolesa poskrbeli serviserji s profesionalnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami na področju servisiranja. Vaše kolo bomo strokovno pripravili na novo sezono, na njem opravili nastavitveni, vzdrževalni ali celostni servis, zamenjali dotrajane komponente, ga dopolnili z novo ali dodatno opremo, oziroma prisluhnili vašim željam.

Kvaliteta opravljenih servisnih storitev in s tem povezano zadovoljstvo strank je za nas ključnega pomena. Naši serviserji so vam tako na voljo tudi pri svetovanju o izbiri opreme, vzdrževanju kolesa in napotkih servisiranja doma.

1. Čistoča

Kot pravijo čisto kolo je odraz dobrega kolesarja, ki spoštuje kar ima. Za dolgo življenjsko dobo kolesa je pomembno, da so vitalni deli kot so menjalniki, zobniki, bovdni in ostale komponente čiste in lepo vzdrževane. Predlagamo, da kolo pred novo sezono pa tudi po vsaki vožnji kjer se na kolesu pojavi umazanija operete vsaj z vodo in dobro osušite. Občasno pa je dobro, da kolesu posvetite malo več časa in ga temeljito očistite. Priporočljivo je, da se kolo čisti z zato namenjenimi čistilnimi sredstvi in ne klasičnimi hišnimi čistili.

2. Mazanje

Ko je kolo čisto pa je potrebno ponovno zaščititi še vse vitalne dele. Tu govorimo predvsem o mazanju verige ter zobnikov in menjalnikov. Pozoren je biti treba predvsem na to, da olje in mazalne spreje ne nanašamo na zavorne površine se pravi diske, zavorne ploščice in obroče kajti s tem znatno zmanjšamo zavorno sposobnost naših komponent. 

3. Servis

Tretja zelo pomembna stvar pri vzdrževanju kolesa pa je seveda servis. Z  rednim servisom pri profesionalnem serviserju skrbimo za to, da ne pride do prevelike obrabe komponent, da kolo deluje tako kot bi moralo in najpomembnejša stvar, da je kolo varno za uporabo.  Zato lepo vabljeni v našo trgovino kjer bodo Vam in Vašim kolesom naši serviserji pomagali, da boste v novo kolesarsko sezono vstopili kar se da pripravljeni.

V servisu e-kolesar.si zagotavljamo celovito popravilo koles in kolesarskih komponent spodaj pa smo vam našteli nekaj primerov le teh:

  • Nastavitev in pregled zavor (hidravlične in mehanične disk zavore, v-brake, rollerbrake);
  • Nastavitev in pregled menjalnika (notranjega in zunanjega);
  • Centriranje obročnikov;
  • Pregled celotnega kolesa;
  • Menjava ali mazanje bovdnov, žic, plaščev, verig, zavornih oblog in drugih komponent;
  • Obnova, mazanje in čiščenje pest;
  • Obnova, mazanje in čiščenje gonilnega ležaja.

V naprej bomo ocenili dejanski strošek servisa, v primeru razhajanja za več kot 10% pa vas bomo kontaktirali.


Ob nakupu novega kolesa vam ponujamo brezplačni prvi servis kupljenega kolesa v roku 6 mesecev od nakupa kolesa ali prekolesarjenih 500 km.